Programa de la Festa Major de Bellaterra 2024

Divendres, 2 d’agost de 2024

La Festa Major de Bellaterra d'aquest any promet ser una celebració inoblidable! Amb el lema "Festa Major de Bellaterra 2024 - No t'ho pots perdre! ", els veïns i visitants es preparen per a gaudir d'una gran varietat d'activitats i esdeveniments des del 3 fins al 15 de setembre. El punt àlgid de la festa tindrà lloc els dies 12, 13, 14 i 15 de setembre, quan Bellaterra s’omplirà de propostes molt diverses per a tothom.

Des de concerts innovadors i espectacles teatrals fins a activitats tradicionals com la Baixada de Carros i el concurs de paelles i fideuàs, sense oblidar la botifarrada i el cinema a la fresca, la Festa Major de Bellaterra 2024 ofereix una experiència única i inoblidable per a tota la família i amics. No et perdis l’oportunitat de viure cada moment d’aquesta celebració!

Les novetats:

 Curs cambra + Encontre "Con anima": 

Aquest any, Bellaterra acollirà una sèrie de concerts especials a El Musical, destacant la col·laboració amb el Curs de Cambra i l'Encontre Con Anima. El Musical, inspirats pel desig de transmetre el llegat de la música clàssica entre generacions, enguany llença Con Anima, una residència artística en la què 8 joves músics que viuen i s'han format en diferents ciutats europees es reuniran a El Musical de Bellaterra per a preparar un programa de concert

  • Dimarts 3 de setembre a les 20:00 h: Orquestra Con Anima (Side by side alumnes i exalumnes amb Octet Con Anima)
  • Dimecres 4 de setembre a les 20:30 h: Concert Inaugural a càrrec del Trio Arriaga.
  • Dijous 5 de setembre a les 20:30 h: Concert Octet de Corda "Con Anima”. La peça principal del programa és l'Octet de Corda en Mi bemoll Major Opus 20 de Fèlix Mendelssohn
  • Divendres 6 de setembre a les 17 h: Concert dels alumnes del Curs de Cambra.

Concurs de teatre

La Festa Major de Bellaterra acollirà el primer Concurs de Teatre Amateur de Bellaterra, impulsat per L'Associació Teatral La Cadira en col·laboració amb l'EMD de Bellaterra. Del 7 al 13 de setembre es presentaran les tres obres finalistes, i el divendres 13 de setembre es donarà a conèixer l'obra guanyadora.

Cursa a la Natura “La 6.6 de Bellaterra”: 

Bellaterra celebrarà la primera edició de la cursa "La 6.6 de Bellaterra" l'11 de setembre a les 10 h. Aquesta cursa està dissenyada per gaudir de la natura de Bellaterra i fomentar la consciència mediambiental i la sostenibilitat. Les inscripcions es poden fer en línia a través del web de la cursa fins al dia 9 de setembre, i els dorsals es recolliran el mateix dia de la cursa a la plaça del Pi. 

Més informació a https://la6punt6debellaterra.cat/

Jocs de Cucanya: 

El divendres 13 de setembre a la tarda, a la plaça del Pi, es podrà gaudir de diferents jocs tradicionals organitzats per la Unió de Veïns. 

Altres activitats noves previstes d’aquest any són:

  • Espai Músics de Bellaterra: Divendres 13 de setembre a la tarda, un espai dedicat als talents musicals locals.
  • Esmorzar Solidari: Dissabte 14 de setembre al matí, organitzat per Bellaterra Solidària.
  • Tast de Vins i Activitat Infantil Art&Taps: Dissabte 14 de setembre al migdia, organitzat per la Unió de Veïns.
  • Concurs de RAP: Dissabte 14 de setembre a la tarda, organitzat per Bellaterra Solidària.

La recuperació de:

Torneig de Futbol-Sala: 

El Club de Futbol NAISE organitzarà un torneig de futbol-sala els dies 13 i 14 de setembre a la pista de futbol-sala del Turó de Sant Pau. El divendres 13, de 18 h a 22 h, tindrà lloc la fase de classificació, mentre que el dissabte 14, de 10 h a 13 h, es disputaran les semifinals i la final. Aquest any, els equips poden ser mixtes i hi haurà dues categories: infantil (fins a 14 anys) i absolut (a partir de 15 anys).

La Botifarrada

Es recupera la tradicional botifarrada de Festa Major. El divendres 13 de setembre al vespre, a la plaça del Pi, el restaurant EBANO de Bellaterra serà l’encarregat de preparar aquesta deliciosa trobada gastronòmica.

 

Els clàssics:

Concerts al Musical

Com és tradició, dijous 12 de setembre a les 21 h, El Musical oferirà el concert del grup Barcelona Swing Flamingos a l'auditori d'El Musical.

Tertúlia del Fòrum de Festa Major

Dijous 12 de setembre començarà el gruix de la Festa Major amb la Tertúlia del Fòrum, dedicada aquest any als 50 anys del Grup Escolta. Com a novetat, la tertúlia es farà a El Musical.

Baixada de carros i cursa de patinets

Com ja és tradició, la Baixada de Carros es farà dissabte 14 de setembre. Igual que l’any passat, el recorregut serà del carrer Sant Pancraç al carrer Miquel Servet. A les 16 h concentració de carros i inici de la baixada a les 17 h. També hi haurà un formulari d’inscripció. La cursa de patinets, una de les activitats amb més participació, es farà com sempre a l’inici del carrer Josep Maria Marcet, davant del restaurant UMAMI.

Gimcana del Grup Escolta

Dissabte 14 al matí es podrà gaudir en família d’una gimcana organitzada pel Grup Escolta Bellaterra. Aquest any s'organitzarà a la plaça del Pi.

Nits de música i ball

Tant la nit de divendres com la de dissabte comptarem amb grups de versions i DJ. 

El divendres 13 repetirem amb la Banda NEON, i el dissabte comptarem amb el grup Les Que Faltaban. 

Després dels concerts, tindrem punxa discos amb veïns de Bellaterra. Divendres 13 disposarem d'el DJ Giorgio Sampler, i dissabte 14 amb el DJ Buffet Libre.

Concurs de paelles i fideuàs

Diumenge 15 de setembre, no podia faltar el clàssic concurs de paelles i fideuàs. Aquest any es preveu tenir més taules i cadires perquè tothom pugui muntar la seva taula i decorar-la. Caldrà inscripció prèvia per participar-hi.

Repetim!

Cinema a la fresca per a joves

Dijous 12 de setembre, la Unió de Veïns de Bellaterra torna amb la proposta del cinema a la fresca, una activitat pensada especialment per als joves de Bellaterra. Aquest any, la ubicació es canvia i la projecció es farà a la pista de bàsquet del Turó de Sant Pau a les 22 h del vespre. La pel·lícula d'aquest any és "La Chimera" d'Alice Rohrwacher, Itàlia, 2023 (versió original subtitulada).

Porta la teva tovallola o cadira de platja. S’oferiran crispetes i begudes a tots els espectadors/es.

Amb aquestes novetats i activitats clàssiques, la Festa Major de Bellaterra 2024 es presenta molt emocionant. No et perdis aquesta oportunitat única de gaudir de cultura, esport i diversió a Bellaterra!

Darrera actualització: 7.08.2024 | 11:50